woensdag 23 oktober 2013

Blog 150: Een jubileum...

Toch een gedenkwaardig ijkpunt, mijn 150 blog sinds mijn Noorse emigratie... Des te opvallender, omdat dit samenvalt met een gezamenlijk verblijf in Noorwegen.

maandag 30 september
Nadat we gisteravond niet al te laat naar Hirtshals zijn vertrokken, komen we mooi op tijd aan bij de boot. In tegenstelling tot onze vaste gewoonte gaan we niet met Color Line, maar met de nieuwe verbinding van Fjordline naar Langesund. Goedkoop, maar het voelt enigszins onzeker. De laatste(en eerste) keer dat ik met deze nieuwe verbinding reisde vertrok deze niet alleen ruim twee uur te laat, maar deed de boot ook nog een uur langer dan toegezegd over de reis. Het voordeel(ten opzichte Color Line) van het vroege vertrek werd hierdoor grotendeels opgeheven... Maar het reist goedkoop... en op tijd, en we hebben prachtig weer tijdens de overtocht, al gebruiken we een deel om te slapen... De zonovergoten aankomst in Langesund is prachtig, door de scherenkust varen we naar de aankomstkade...

















In de week die volgt blijkt het weer de enige wisselvallige... Zitten we de ene dag heerlijk buiten in de zon te eten, waarbij de temperatuur het toelaat dat we(of wellicht alleen ik) schaars gekleed gaan voor de tijd van het jaar; enkele andere dagen worden gekenmerkt door regen en zware bewolking. Juist op deze dagen kiezen we ervoor een lange 'biltur'(autorit) te maken. De eerste rit, op de slechtste dag, voort ons over een binnenweg via Kongsberg naar Notodden, de andere is wat langer en brengt ons in Aust-Agder en het Setesdal. Is tijdens de laatste tocht het weer op de fjell nog flink bewolkt(wat overigens mooie gele herfstbeelden oplevert), de terugreis breekt meer en meer de zon door. We komen dan ook bij prachtig weer laat, doch voldaan in Akkerhaugen aan.

 
 






       



De beelden spreken voor zichzelf, zo lijkt me...
Op de laatste volledige dag van Corrie's verblijf in Norge is het weer niet minder dan goddelijk, en we besluiten tot een wandeling tussen Bø en Hørte, naar Folkestadsåsane... Het weer en het landschap nodigen zodanig uit tot het maken van foto's, dat ik de foto's het verhaal laat vertellen. het spreekt voor zich, dat na zo'n week het afscheid weer moeilijk valt. We kunnen wellicht beter ruzie maken tijdens de laatste dag... 
Wandeling Folkestadsåsane in foto's(overigens heb ik altijd ruzie met de fotoseries, op het ontwerp staan ze recht, maar op de blog door elkaar- wie een gouden tip heeft mag het zeggen):






























































1 opmerking:

  1. Ja dat geknoei met foto's heb ik ook steeds. Ze staan er bij jou prima op hoor! :)

    BeantwoordenVerwijderen